ADANA,

Akdeniz'de yaklaşık olarak 160 km kıyısı bulunan Adana, eski çağlardan beri Avrupa'yı Asya'ya bağlayan önemli ulaşım yolları üzerine kurulmuştur. Adana, Toros Dağlarının güneyinde yer alan Çukurova bölgesinde, Seyhan Nehri üzerine kurulmuş bir kenttir. İl merkezini kuzeyden güneye bölerek geçen Seyhan Nehri Akdeniz'e dökülür. Seyhan ve Ceyhan Nehirlerinin suladığı ovalar oldukça verimlidir. Bu özellikler nedeniyle geçmişten bugüne bir çok medeniyet bu bölgede yaşamıştır. Sahillerimizde yer alan Karataş ve Yumurtalık ilçelerimiz antik kentler olması yanı sıra, bugün de ilimizin önemli tarih ve deniz turizm merkezleridir.

Turistlik bakımından çokça ziyaret edilemese de gezip görülecek tarihi ve kültürel açıdan çok geniş kapsamlıdır.

Adana Merkez Sabancı Cami,

Sabancı merkez cami 1998 yılında faaliyete girmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa yaptırdığı Sabancı Merkez Cami’nin mülkiyeti Adana Diyanet İşleri Vakfı’na ait olup, kullanım hakkı Adana İl Müftülüğü’ne devredilmiştir.

Adana Ulu Cami: (Ramazanoğlulları Cami):

Adana Ulu Camii asıl adıyla Ramazanoğulları Camii 16. Yüzyıldan kalma ve günümüzde hala ibadet edilen tarihi bir camidir. 1988 yılında Sabancı Merkez Camii yapılana kadar Adana’nın en büyük camisi olma özelliğini korumuştur. 1509 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından yaptırılmaya başlanılan camii 1541 yılında oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından yapımı tamamlandı. 

Adana Merkez Park,

Sabancı Merkez Camii ile birlikte nehrin kenarında yer alan devasa alan gerçekten botanik bir nefes alanıdır. Oldukça geniş çim alanda, çeşitli ağaçlar ve doğanın huzuru Avrupai merkez kent park kültürünün önemli bir örneğidir.

Çoban Dede Parkı,

Görsel açıdan çok güzel olan çoban dede parkına uğramadan dönüş yapmayın.

Adana Kalesi,

Adana Kalesi ile ilgili ilk bildiğimiz ilk çağlarda yapıldığıdır. Bunun dışında bu zamanlardaki kalenin genişliği veya boyutları hakkında tahminlerden öteye gidemiyoruz.

Sinema Müzesi,

Açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştiren bu müze, içerisinde yer verdiği fotoğraf, kitap, afiş ve diğer dokümanlarla Türk sinema tarihine ışık tutmaktadır. Fırsatınız olursa mutlaka görmeniz gereken bu müzede işin ilginç yanı karşılaştığınız afişlerdeki yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı veya kameramanlardan en az bir isim Adanalıdır.