Bursa, Türkiye'nin kuzeybatı kesiminde yer almaktadır. Ülkenin nüfusu açısından dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye'deki en iyi sanayi kentlerinden biri olarak düşünülmektedir. Ankara-İstanbul arasında bulunmaktadır. Osmanlı döneminde çağrıldı Khodondkar, Osmanlı İmparatorluğunun başkenti,Yeşil Borsanın adı en ünlü isimlerinden biri,bunun nedeni yeşil doğanın, çeşitli ormanlarla çevrili olması. Merkezinin arkasında bir kayak mekezi var ( uludag ) denir .Bursa tarihi ve arkeolojik bir şehirdir,Osmanlı dönemine ait binaların ve sultanlarının mezarları bulunmaktadır.  

Turizmin birden fazla turistik yeri var, aralarında aşağıdakiler var:

Uludag Dağı:

Olimpos Dağı olarak da bilinir. Bursa ili sınırları içinde, 2543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ.

Yeşil Cami:

 Bursa’nın olduğu kadar ülkemizin en güzel tarihsel yapılarından biridir

İznik Gölü:

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü, derinliği en fazla 80 m. Suları tatlı ve yayın balığı ile kerevit yetişir. Turizm bakımından da önem taşıyan İznik Gölü, yüzme, kano ve sörf gibi su sporları için idealdir. 

Türk Hamamı ve Kaplıcaları:

Bursa, hamam ve özellikle kaplıcalar açısından dünyanın en zengin kentlerinden biridir. Osmanlılar, bir yandan Bizans´tan kalma hamamları onarırken, bir yandan da kendileri için yeni kaplıcalar, termal hamamlar yaptılar. 

Kültür Parkı:

bursa'nın en büyük dinlenme yeridir. 1950'lerde temelleri atılmış, 1995'te Belediye Başkanı Reşad Oyal tarafından Kültürpark adıyla hizmete açılmıştır.İçinde sandalla gezilen bir göl alanı, çevresinde çay bahçeleri,lokantalar,barlar,Arkeoloji Müzesi,Konservatuar Binası, Açık Hava Tiyatrosu,Nikah Salonu,Lunaparkı ve piknik alanları bulunur. 

Osman ve Orhan Türbeleri:

Varlığı Bursa'nın ziyaretinin cesaretlendirici nedenlerinden biridir ve belirli bir süre için taş duvarlara kapatıldığını bilerek ve tarihin ve geçmişi geri getiren ve kurucularının anavatanları olarak kabul ediliyor. Bursa’ya gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında Orhangazi ve Osmangazi Türbesi bulunmaktadir.