EĞLENCE TURİZMİ - Nevşehir

EĞLENCE TURİZMİ - Nevşehir,

Bölgemize gelen ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebilmeleri için bölgesel özelliklere dayalı olarak yapılmış kaya oyma restaurantlar ve Cafe Barlar Discolar mevcuttur. Bu restaurantların bazıları 800 kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasitededir. Buralarda Türk Gecesi adı altında çeşitli folklor gösterileri yapılmaktadır. Ayrıca Sema gösterileri de bu etkinliklerin arasında yer almaktadır. Özellikle Sarıhan Kervansarayın-da sadece Sema Gösterisi yapılmakta ve yöremize gelen yabancıların büyük beğenisi-ni kazanmaktadır. Türk Gecesi Yapılan Restaurantların toplamı 10 adet olup, isimleri aşağıda belirtilmiştir. Sarıkaya Restaurant (Avanos), Sarıhan Kervansarayı (Avanos), Altınocak Restaurant (Avanos), Motif Restaurant (Avanos), Uranüs Restaurant (Avanos), Bazirhane Restaurant (Avanos), Yaşarbaba Restaurant (Uçhisar), Yemeni Restaurant (Uçhisar), Harmandalı Restaurant (Kavak), Karakuş Restaurant (Mustafapaşa).

İnsanlar buraya hem mistik ve tarihi yerleri görmeye, hem dinlenmeye geldiği gibi, geçirdikleri tatil boyunca da eğlenmek istemektedirler. Kapadokya gece hayatı özellikle yaz aylarında oldukça hareketli geçer.

Otel ve pansiyonların çoğu eğlence hizmeti sunarken, Türk geceleri adı altında birçok restoran da yerel eğlence anlayışıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.