Isparta

Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesiştiği Göller Bölgesi denilen noktada yer alan Isparta ili, Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleri, Kovada ve Kızıldağı Milli Parkları ile zengin bir fauna ve floraya sahiptir.
İnanç Turizminin merkezi Yalvaç ilçesi Anadolunun kültür zenginliğini tüm ihtişamı ile yansıtmaktadır.
Kayak Merkezinin yeraldığı Davraz Dağı, doğa yürüyüşü ve nehir sporlarına elverişli kanyonlar, mağaralar ve dağları ile pek çok doğa sporlarının yapıldığı merkezdir. Isparta’nın turizm kapısı Eğirdir, alternatif turizm cennetidir. Dağcılık, trekking, rüzgarsörfü, yamaç paraşütü, kampçılık turizm çeşitlerinde birkaçıdır.

İnönü Mağarası,
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan İnönü Mağarası, şehrin turizminde önemli bir yere sahiptir. Sarıidris Köyü’nde bulunan mağarayı yıl içerisinde birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Mağaranın toplam uzunluğu 227 metredir. 

Uluborlu Kalesi,
Isparta-Uluborlu’ya gidip de görülmeden dönülmemesi gereken yerlerden biridir Uluborlu Kalesi.
Sarp bir kayalık üzerinde konumlanmış olan kale, çevreye hakim bir manzaraya sahip. Kapıdağ’ın 1.200 metre yüksekliğinde bulunan kalenin hangi yıl ve kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmiyor.
Uluborlu Kalesi, iç ve dış kale olmak üzere iki kısımdan oluşmakta. Dış kale tamamen yıkılmış olsa da iç kalenin büyük bir bölümü hala ayakta. Mimarisi incelendiğinde yapımı sırasında moloz taş ve blok taş kullanıldığı görülüyor.

Kutlubey Ulu Camii,
Isparta-Merkez’de bulunan Kutlubey Ulu Camii, şehrin en eski camilerinden biridir.
Ayastefanos Kilisesi,
Isparta-Eğirdir’de farklı bir kültürün izlerini taşıyan Ayastefanos Kilisesi, Yeşilada Mahallesi’nde bulunuyor.
Kuz Mağarası,
Isparta-Sütçüler ilçesinde Köprüçay Kanyonu’nun dik bir yamacında, yer alan Kuz Mağarası, Kesme Kasabası’ndan traktörle ulaşılabiliyor. Mağaraya inilirken çok dikkat edilmesi gerekiyor, çünkü oldukça tehlikeli bir ağzı vardır.
Mağaranın toplam uzunluğu 224 metredir. Mağaradaki dar geçitler arasında gezerken bu kısımların diğer alanlara göre daha soğuk olduğunu fark edeceksiniz.

Lavanta Vadisi,
Isparta’nın en güzel gül bahçeleri, artık lavantalara da ev sahipliği yapıyor.
Lavantalar genellikle; Kuşçular, Kuyucak, Ardıçlı ve Aydoğmuş köylerinde üretiliyor. Sessizlik, sakinlik ve huzurlu bir ortamda olduğunuzun hissini verecek olan bu geziyi mutlaka hayata geçirmelisiniz.
Isparta’nın gül bahçelerini gezerken araya mis gibi lavantaları da serpiştirip, geçirdiğiniz anları fotoğraf karelerine yansıtmanızı mutlaka öneririz.