Denizli

Denizli ili, Ege Bölgesinde bir il merkezidir. Denizli 500 Bin'i aşan merkez nüfusuyla, İzmir'den sonra Ege bölgesinin en büyük kentidir. Denizli Türkiye'nin ise en büyük ve en gelişmiş on altı şehrinden biridir (kent merkezi: 537.000).
Bir yılda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Denizli bir turizm kenti olmasının yanısıra düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerle (bkz. festivaller) eğitim, kongre, kültür ve sanat merkezi özelliğindedir.
Dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri’ne ev sahipliği yapan Denizli’de gezip görebileceğiniz pek çok tarihi ve doğal güzellik bulunuyor.
Horozu, kaplıcaları, antik kentleri, akarsuları, havası ve eşsiz doğası ile ünlü Denizli ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri. Biz Denizli denince ilk olarak Pamukkale’yi hatırlıyoruz; ancak bu eşsiz doğa güzelliğinin yanı sıra Denizli’de görülecek pek çok başka güzellik de var.

Pamukkale,
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri Denizli’de bulunuyor. Şehrin simgelerinden biri olan Pamukkale hem eşsiz doğal güzelliği hem de binlerce yıllık antik kentiyle Denizli’de mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Denizli Kaplıcalar,
Denizli termal turizmi ile ünlü bir şehir. Şifa dolu kaplıcaları ile Denizli yılın her dönemi pek çok misafir ağırlıyor. Sarayköy Kaplıcaları, Karahayıt Kaplıcaları, Çizmeli Kaplıcaları, Tekkeköy Kaplıcası, Gölemezli Kaplıcası ve Kızıldere Kaplıcası Denizli’deki en bilinen ve sık ziyaret edilen kaplıcalardan.
Acıpayam Yazır Camii,
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunan Yazır Camii’nin tarihi 1801 yılına dayanmaktadır. Hakkındaki birçok tarihi bilgiye kitabesinden ulaşılan caminin banisi Hacı Ömer Efendi adında bir zattır.
Caminin en önemli özelliği 13. yüzyıllarda görülen ağaç direkli ibadet mekanlarından biri olmasıdır.

St. Philippe Martyrion Kilisesi,
Hierapolis Antik Kenti’nin kuzeyindeki bir tepe üzerinde bulunan St. Philippe Martyrion Kilisesi, bölgenin en eski ve en önemli kalıntılarından biri.
St. Philippe, İsa’nın 12 havarisi arasında yer alan bir isimdir.