Antalya’nın Tarihi Yerleri, Antalya Evleri, Kaleleri, Camileri, Müzeleri

Antalya ili de tarihe tanıklık etmiş şehirlerden birisidir ve oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Antalya’ya giden herkesi gezip görmesi gereken tarihi yerler oldukça fazladır. Antalya’nın tarihi yerleri, Antalya müzeleri, Antalya kaleleri, Antalya camileri, Antalya evleri, Antalya köprüleri ve Antalya’nın diğer tarihi yerleri ile herkes tarafında gidip gezilecek bir şehirdir.

Antalya’nın Müzeler,

Büyük bir kısmını şehrin merkezinde ve Alanya çevresinde olan müzeler, çeşitli kurumlar tarafından işletilmektedir. Antalya’da toplamda 11 adet müze bulunmaktadır.

Antalya Kaleiçi,

Kale İçi`nin sokakları dardır. Çoğunlukla limandan yukarılara doğru, dış surlar yönünde uzanırlar. 

Antalya’nın Mağaraları,Gürleyik Mağarası,

Gürleyik Mağarası, Antalya tatilinizde kısa bir yolculuk yapıp gezebileceğiniz mağaralardan biridir.

Antalya Evleri,
Kaleiçi’ni anlamak için önce evlerden başlamak gerekiyor. Evler, sahiplerinin ekonomik güçleri ve kullanılış amaçlarına göre farlılık gösteriyor. Yine de pek çok ortak özellikleri bulunuyor. Genellikle yığma taştan ve ağaç bağlantılı olarak yapılan evlerin hepsinde bir sokak cephesi ve arka bahçe bulunuyor. Üst katlarda ev ve sokak mimarisine uygun olarak yapılan ve “cumba” denilen çıkmalar yer alıyor. Bu çıkmalar ağaç süslemelerle bezeli.

Antalya’nın Camiileri ve Mescidleri,

Murat Paşa Camii,Balibey Camii,Tekeli Mehmet Paşa Camii,Kesik Minare Camii,Takkacı Mustafa Camii,Alaeddin Camii,Osman Efendi Camii,Sofular Camii,Karakaş Camii,Şeyh Sinan Camii,Kır Camii,Ahi Yusuf Camiim,Şeyh Şüca Camii Ve Türbesi,Hacı Zeliha Mescidi,Zerdalik Mescidi.