Uzungöl

uzungöl bir turistik yer olup sadece göl ile ilgili bir yer olmayıp bu köyün çevresinde doğal güzellikleri ile bir bütündür.
Bu sebepten dolay özellikleri verilirken hem göl hem köy hem de çevre hakkında özellikler verilecektir.

uzungöl ülkemizin karadeniz bölgesinde bulunan önemli turizm yerlerinden bir tanesidir,Trabzon iline yaklaşık olara 100 km mesafede olup çaykara ilçesine ise 19_20 km civarındadır.

Uzungöl, ülkemizin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları'nın birleşim yerinde bulunmaktadır. Bu bölge aynı zamanda dünyada ılıman bölgede bulunan en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bol yağış ve nisbi ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde yeşildir. Demirkapı ve Soğanlı dağlarında tespit edilmiş 60'tan fazla endemik bitki türü bulunmaktadır.

uzungöl'ün turizm değeri doğal güzelliğinden olup sık ormanlarla kaplı göl ve çevresi ile bir bütündür.
uzungöl gölden ziyade bölgenin tamamına isim olmuş bir bölgedir fakat ismini tabiki yanında bulunan bu gölden almıştır. 

Demirkapı (Haldezen),
Uzungöl’e geldiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Haldizen’in en önemli özelliklerinden biride her mevsim yeşil bir bölge olarak kalması ve yılın her mevsiminde bölgede kar görülebilmesidir. Haldizen yaylası bölgesinde aynı zamanda Piromer gölü, Balıklı göl, Dipsiz göl, Sarı çiçek gölünü ziyaret ederek güzel kareler yakalayabilirsiniz.