IZMIR

İzmir,

İzmir'in batısında denizi, plajları ve termal merkezleriyle Çeşme Yarımadası uzanır. Antik çağların en ünlü kentleri arasında yer alan Efes, Roma’nın imparatorluk devrinde dünyanın en büyük kentlerinden biriydi. Tüm İyonya kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran Efes, yoğun sanatsal etkinliklerle de adını duyuruyordu. Bu maksatla da bu şehre "Güzel İzmir", "Eski İzmir" ve "la Perle de l'Ionie" (İyonya'nın İncisi) deniyordu.

İzmir, yatlar ve gemilerle çevrilmiş uzun ve dar bir körfezin başında yer almaktadır.

Ilıman bir iklime sahip olup, yazın denizden gelen taze bir serinlik güneşin sıcaklığını alıp götürmektedir. Sahil boyunca palmiye, hurma ağaçları ve geniş caddeler bulunmaktadır. İzmir Limanı, Mersin Limanı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük limanıdır. Canlı ve kozmopolit bir şehir olan İzmir, uluslararası sanat festivalleri ve İzmir Enternasyonal Fuarı ile de önemli bir yer tutar.

Polycarp Kilisesi,

Kentin en eski yapılarından olan St. Polycarp Kilisesi‘nin tarihi 1625 yılına dayanıyor. Kilise, Romalılar tarafından yakılarak öldürülen ve daha sonra Aziz ilan edilen St. Polikarp’a ithaf ediliyor. Mimari özellikleri ile ilgi çeken yapıda St. Polikarp’ın hayat hikayesinin anlatıldığı freskler görülmeye değer.

İzmir’de şehrin kalbinin attığı Konak’ın Çankaya semtinde bulunan kilise, Cumhuriyet Meydanı, Konak Meydanı, Kemeraltı Çarşısı, Kordon ve Pasaport İskelesi’ne eşit uzaklıkta. Kilise, kent merkezini gezenlerin listesine dahil etmesi gereken yerler arasında.

Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi, Bornova,

Bornova‘da Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Botanik Bahçesi, 1962’den bu yana koleksiyonunu ziyaretçilere sunuyor. Birçok canlı ve cansız bitkinin yer aldığı uygulama ve araştırma merkezi, alanda araştırma yapanların olduğu kadar, farklı bir deneyim yaşamak isteyenler tarafında da tercih ediliyor.

Su kaplumbağaları ve Japon balıklarının gözlemlenebildiği havuz, özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekiyor. İzmir kent merkezinde görülecek yerler arasında benzersiz bir seçenek sunan Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi, önemli nefes alma merkezlerinden biri.

Teleferik Tesisleri, Balçova,

Balçova’da bulunan Teleferik Tesisleri , İzmir’in en güzel manzarasına sahip yerlerden biri. Uzun bir aradan sonra yeniden açılan Teleferik, eşsiz İzmir manzarasıyla ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı, Sasalı,

Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli, Sasalı‘da 2008 yılından beri ziyaretçi ağırlıyor. Tam 425,000m²’lik alana kurulan parkta dünyanın birçok yerinden getirilen hayvanlar bulunuyor.

Klasik hayvanat bahçelerinden farklı olarak, kafes ve telin olmadığı bu alanda, park sakinleri kendi doğal ortamlarındaymış gibi rahatça yaşamaya devam ediyor. 1,200 türden 1,500 hayvana, 3,000 ağaç ve 250 bitki türüne sahip doğal yaşam parkı, İzmir’e gelenler için iyi bir gezi alternatifi.

İzmir Saat Kulesi, Konak,

Ege’nin incisi nasıl İzmir ise, İzmir’in incisi de Saat Kulesi olarak biliniyor. 1901’de Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25. yıldönümü için yaptırılan kule, şehrin simgesi durumunda. Kentin en bilinen buluşma noktası haline gelen mekanın etrafında, gezilmesi gereken birçok farklı yer bulunuyor.

Asansör, Karataş,

 Asansör denilince akla genelde apartmanlarda görmeye alışık olduğumuz bir sistem geliyor. Ne var ki Karataş’ta bulunan Asansör, bildiklerimizden biraz farklı. Burası, birbirinden farklı yükseltide bulunan iki cadde arasında işleyen asansörlerin kulesi aslında.

Kemeraltı, Konak,

Kemeraltı, yüzyılı aşan tarihiyle,İzmir ’in en canlı alışveriş mekanı.İstanbul’ da Kapalıçarşı’yı , Ankara’da eski Maltepe Pazarı’nı bilenler için burayı canlandırmak pek de zor olmuyor. Konak Meydanı’nın yanı başında yer alan çarşıyı her gün binlerce kişi ziyaret ediyor.

Her türlü ihtiyacın bulunabildiği çarşı, dönercilerden, kıyafet mağazalarına, bebek malzemelerinden, sünnetliklere, nargileden, gelinlikçilere geniş bir yelpaze sunuyor. Ayrıca çarşıda cezbeden muhteşem kahve kokusu, içilebilecek en güzel kahvelerin yapıldığı dükkanlara da yol gösteriyor.