FETIYHE

FETHİYE, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden birisidir.

Son yıllarda Türkiye’nin en çok turist çeken yörelerinin başında gelmektedir.Bu nedenle de yörede turistik yatırımlar yoğunlaşmış ve bir çok tesis yapılmıştır.İlçenin en çok turist çeken yörelerinin başında Belceğizdeki Ölüdeniz gelmektedir. Akdeniz’e dar bir boğaz ile bağlanan Ölüdeniz durgun bir göl görünümündedir. Kıyılarındaki kumsalların hemen bitiminde ormanlık alanlar başlar. 

Ayrıca ,Fethiye ’nin karşısındaki plajları ile ünlü  Şovalye Adası da turizm yönünden önem taşımaktadır. 

Fethiye, Persler, Likyalılar, Karyalılar, Romalılara ait eserleri ile tanınmıştır. Kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve coğrafyası ile önemli turizm merkezlerimizdendir.

Fethiye Gezilecek Yerler,

Ölüdeniz, Fethiye,

Ölüdeniz dünyanın en güzel plajlarından biri. Bunu dünya çapında prestijli birçok dergide veya listelerde karşımıza çıkıyor. Antik Çağda “Işık ve güneş diyarı” olarak bilinen Ölüdeniz, turkuaz ve mavi rengiyle, nefis kumlarıyla tüm gün deniz ve güneşin keyfini çıkaracağınız bir yer.

Belcekız Plajı, Ölüdeniz,

Ölüdeniz’in hemen yanı başında uzayıp giden kumsal Belceğiz Plajı, masmavi denizi, kristal berraklığında tertemiz deniziyle Fethiye’nin en gözde plajlarından biri.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesine bağlı olan yerde çok sayıda butik otel, pansiyon, apart, cafe ve restoran var. Burası başlıbaşına tam bir tatil noktası. İsteyen güneşlenir isteyen su sporlarına eşlik ederek eğlenir. Hemen arkasındaki yürüyüş noktası yamaç paraşütü pisti olarak kullanılıyor. Plaja paralel uzayan cafe, restoranlar ise Fethiye’nin en iyi mekanları arasında geçiyor.

Kelebekler Vadisi,

Akdeniz Bölgesinin endemik bitkileriyle ünlü dağı Babadağ‘ın eteklerini süsleyen Kelebekler Vadisi, ülkemizin en güzel 10 doğal güzelliğinden biri. Doğal güzellikleri nedeniyle 1995’te birinci derecede doğal sit alanı ilan edilmiş vadi ülkemizdeki doğa ve kamp turizminin en önemli adreslerinden biri.

 Kabak Koyu,

Fethiye Ölüdeniz’e yaklaşık 17 km mesafedeki koy, üç tarafı dağlarla çevrili kanyon biçimindeki derin bir vadi ve vadinin denize açılan kumsalından oluşuyor.

Birinci derecede sit alanı olan koya Ölüdeniz’den özel tur tekneleriyle gidiliyor. Ayrıca karadan da belli bir noktaya kadar araçla gidip, ondan sonra yürümeniz gerekiyor. Daha çok eğlenmeyi seven gençlerin tercih ettiği Kabak Koyunda çok sayıda otel, cafe ve restoran var. Konaklanacak bölge olarak da tercih edebileceğiniz şahane bir yer.

Kayaköy, Fethiye,

Fethiye’nin bir mahallesi olan Kayaköy , eski bir Rum köyü. Kayaköy, eski adıyla Levissi, 1923’e kadar 10 bine yakın kişinin yaşadığı canlı bir bölgeydi.

Çam, nar ve incir ağaçları arasında uzanan dar sokakları, üst üste evleri, kiliseleri, şapelleri ve olağanüstü manzarasıyla Kayaköy şimdilerde yeniden canlanıyor. Zamanla butik otelleri, atölyeleri, mekanlarıyla ülkemizin öne çıkan yerlerinden biri olacağı kesin.

Gemiler Koyu ,

Gemile Adası, adanın karşısında bulunan Gemiler Koyu  ve Gemiler Vadisi ile birlikte ülkemizdeki önemli doğal sit alanlarından biri. Burası Ölüdeniz Koyu’ndan sonra bölgedeki en büyük ve en güzel ikinci koy. Kayaköy tarafından indiğinizde karşınızda şahane bir manzara sizi bekliyor.

 Fethiye Kral Mezarları,

Fethiye ilçe merkezi yakınlarındaki Fethiye Kral Mezarları, şehrin ihmal edilen belkide en önemli simgelerinden biri.

Doğal kayaya oyulmuş mezarlar olan Kaya Mezarları, Likya Döneminden bugüne kadar gelebilmiş nadir eserlerden. Basamaklarla çıkılabilen bu mezarlar, Fethiye ve deniz manzarasına hâkim manzarası, gotik yapısıyla ve hayranlık uyandıran işlemeleriyle görülmesi gereken yerlerden. Fethiye gezilecek yerler listenize ekleyin.

Fethiye Müzesi,

Antik kentler bakımında zengin bir bölgede yer alan Fethiye’de görülecek yerlerden biri de Fethiye Arkeoloji Müzesi. Merkeze çok yakın bir mesafede bulunan müze, 1987’den beri şimdiki yerinde hizmet veriyor. Yapılan kazılardan ve vatandaşlardan elde edilen çok sayıda eserin sergilendiği müzede Antik Çağdan Bizans Dönemine kadar tarihlenen çok sayıda antik eserler, heykeller, seramik, cam ve metal objeler görülebilir.

Likya Yolu,

535 km’lik uzunluğuyla Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu, çeşitli kaynaklarca dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösteriliyor. El değmemiş koylardan, dağlardan, ıssız köylerden, İdyros, Phaselis, Olympos, Limyra, Myra, Simena gibi çok sayıda antik kentten geçerek doğaseverler için inanılmaz güzellikler sunan Likya Yolu, hem doğa hem de arkeolojinin harmanlandığı nadir rotalardan biri.

Çalış Plajı, Fethiye,

Bölgedeki diğer plajlara göre daha sakin bir plaj olan Çalış Plajı, Fethiye ilçe merkezin 5 km mesafede yer alıyor.

Kilometrelerce uzunluktaki bu geniş, kumlu ve ulaşımı kolay plaj, temiz denizi ve Fethiye Körfezi’nin eşsiz manzaralarıyla Fethiye’nin en iyi plajları arasında. Aynı zamanda caretta carettaların da yaşam alanlarından biri olan plaj, bünyesindeki tesislerle su sporu aktiviteleri için de uygun imkânları sağlıyor.