BODRUM

Bodrum,

Antik çağın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Halikarnas üzerine kurulmuş olanBodrum, aynı zamanda Kendine özgü mimari yapısı, beyaza boyalı evleri, tarihi ve begonvillerle süslü çehresi ile Türkiye'nin Ege'den dünyaya açılan en önemli tatil cennetidir. 650 km. karelik Bodrum yarımadası, birbirinden güzel koylara kurulmuş pek çok yerleşim birimi ve plajları ile Türkiye'nin seçkin ve popüler tatil merkezlerinden biri konumundadır.

Turizm Bodrum'un son yıllarda temel ekonomik etkinliği haline gelmiştir. Turizme dayalı küçük el sanatları ticareti ve tarihsel dokusu ile turistleri çekmektedir.

Bodrum Kalesi:

 Bodrum'un simgelerinden biri olan Bodrum Kalesi bölgede en çok ziyaret edilen tarihi yapılardan biridir. 1400'lü yılların başında inşa edilen kale Bodrum tatiliniz sırasında mutlaka gezmeniz gereken yerlerden.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi:

 Kendi türünde dünyanın en önemli ve büyük müzelerinden biridir ve Bodrum Kalesi içinde yer alır. 1995 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi Yarışması'nda "Özel Övgü" ödülünü alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni mutlaka gezin.

Mindos Kapısı:

 Adını, günümüzde Gümüşlük olarak bildiğimiz Myndos'tan alan Mindos Kapısı, Büyük İskender'in şehri kuşatmak için kullandığı ilk yerdir.

Antik Tiyatro:

 Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatro tipik bir klasik antik çağ yapısıdır. Günümüzde de Bodrum'daki birçok festival ve konsere ev sahipliği yapan tiyatro 13.000 kişi kapasitelidir.

Bodrum Mozolesi:

 Bir kral mezarı olan ve dünyanın antik dünyanın bilinen 7 harikasından biri olan Bodrum Mozolesi, Yunan ve Mısır mimarisini birleştiren eşsiz bir yapıdır. Açık hava müzesi şeklinde düzenlenmiştir mozole alanı ve ziyarete açıktır.

Pedasa Antik Kenti:

 Bodrum Merkez'e 4 km uzaklıkta bulunan Pedasa Antik Kenti, yarımadada gezebileceğiniz bir diğer tarihi bölge. Legel şehirleri arasındaki en iyi korunmuş yerleşim alanlarından biri olan kent görülmeye değer.

Zeki Müren Müzesi:

 Zeki Müren'in Bodrum'daki evinin müzeye dönüştürülmesi ile ziyarete açılan Zeki Müren Sanat Müzesi'nde sanatçıya ait kişisel eşyalar, fotoğraflar, ödüller bulunmaktadır.

Plajlar ve Koylar:

 Bodrum'un birbirinden güzel plaj ve koyları da tatiliniz sırasında gezeceğiniz yerler arasında mutlaka olmalı. Bağla KoyuTurgutreis Günbatımı PlajıBodrum KaraadaAspat KoyuBitezAkyarlarKaraincirYalıkavakGüvercinlik ve Gümüşlük mutlaka görmenizi önerdiğimiz, muhteşem bir atmosfere sahip yerlerdir Bodrum'da.

 Bodrum Antik Tiyatrosu,

Anadolu’nun en eski tiyatrolarından olan Bodrum Antik Tiyatrosu, M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilmiş. Bodrum’u ve Bodrum Kalesi’ni tepeden gören harika bir manzaraya sahip olan 13.000 seyirci kapasiteli tiyatroda birçok festivalin yanı sıra çeşitli konserler düzenleniyor. Bodrum’a yapacağınız seyahat öncesinde mutlaka konser programlarını takip edin ve Bodrum’un geçmişine yüzyıllar boyunca tanıklık etmiş bu tiyatroda müziğin tadını çıkarın.

Bodrum Koyları,

Girintili çıkıntılı coğrafyası sayesinde, kuzeyinde, batısında ve güneyinde sayısız, rüya gibi koylara sahip olan Bodrum’a gittiğinizde, bu koylardan en az birkaçına uğramadan dönerseniz, kendinizi Bodrum’a gitmiş saymayın. Bunu özel yatınızla yapabileceğiniz gibi birkaç günlük bir mavi tur için bir tekne de kiralayabilir ya da turist teknelerinin günübirlik turlarına katılabilirsiniz. Eğer mümkünse turkuaza doyacağınız Cennet Koyu, Akvaryum Koyu ve Poyraz Limanı’nda mutlaka yüzme molası verin.

Bitez,

Meşhur “Çökertme” türküsüne konu olan Bitez, Bodrum’un merkezine sadece 4 km mesafede yer alıyor ve mavi bayraklı plajları, yeşil alanları, otelleri ve restoranlarıyla özellikle yaz aylarında büyük ilgi görüyor. İngiliz turistlerin Bodrum’da en çok rağbet gösterdiği yer olan Gümbet’in ünlü barları da Bitez’e yürüme mesafesinde bulunuyor.