MARMARIS

Marmaris,

Turizm açısından Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris, Ege kıyılarının en büyük tatil yeri konumunda. Doğal güzellikleri, uzun sahil şeridi, çam ormanlarıyla kaplı tepelerinden muhteşem manzarası, bakir koyları, eşsiz plajları, antik kentleri, yat marinaları ve her türlü aktiviteyi sunmasıyla beraber Marmaris her yıl yüz binlerce turist ağırlamakta.Marmaris'te yapılabilecek aktiviteler sınırsızdır. 

Marmaris gece hayatı da muhteşem. Diğer tatil beldelerine nazaran daha hareketli ve aktivitesi bol yüzlerce bar ve disko bulunmakta. Marmaris Barlar Sokağı genelde tercih edilen lokasyonlardan. Marmaris'te gece hayatı sabahın ilk ışıklarına kadar sürmekte.

Marmaris su parkları, eğlenceli mekanları, çeşitli sayıda kaydırakları, havuzları, oyun parkları, kafe ve restoranları ile hem büyükler hem de çocuklar için Marmaris'te yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisidir. Marmaris'te iki adet büyük su parkıbulunmaktadır. Bunlardan Aqua Dream Su Parkı en büyüğü, Atlantis Su Parkı ise Marmaris'te bulunan diğer popüler su parkıdır. Ayrıca Marmaris'te bulunan irili ufaklı otel ve partlarında kendine ait ufak su parkları bulunmaktadır.

  • Marmaris Kalesi,

    Marmaris Kalesi, denize nazır konumu ve muhteşem manzaraları ile Marmaris'te görülmesi gereken tarihi yerlerin başında gelmektedir. Tarihi M.Ö. 1044 yılına dayanmaktadır.
  • İçmeler,

    İçmeler, Marmaris'e yaklaşık 8 km. mesafede yer alan popüler bir tatil beldesidir. Daha sakin bir tatil isteyenler için güzel bir tercihtir. İçmeler'de de çok sayıda aktivite ve gezilecek görülecek yer bulunmaktadır.
  • Turunç,
  • Turunç, Marmaris'e yaklaşık 21 km. mesafede yer alan popüler bir tatil beldesidir. Yeşil dağların eteğinde güzel bir koyda çok daha sakin bir tatil isteyenler için güzel bir tercihtir.
  • Müzeler,
  • Marmaris'te kültür aktivitesi olarak Marmaris müzeleri güzel bir alternatiftir. Marmaris Kalesi içerisinde yer alan Marmaris Müzesi ve Marmaris Muğla yolunda yer alan Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, Marmaris'te gezilecek müzelerdir.
  • Kleopatra Adası ve Plajı,
  • Kleopatra Adası, Marmaris'e yaklaşık 16 km. mesafededir ve asıl adı Sedir Adasıdır. Kleopatra Adası, antik kenti ve muhteşem Kleopatra plajı ile ünlüdür ve altın rengi kumu ve tarihi ile meşhur Kleopatra plajı aynı zamanda sit alanıdır.
  • Orhaniye - Kızkumu Plajı,
  • Kızkımu plajı da yine bölgenin popüler ve güzel plajlarından birisidir. Marmaris'e yaklaşık 28 km. mesafede yer alan Orhaniye beldesinde bulunan Kızkumu plajı ziyaretçilerine doğal bir sürpriz sunmaktadır. Çok güzel bir koyda yer alan Kızkumu plajında ziyaretçiler denizin neredeyse ortasına kadar yürüyebilmektedir.
  • Çevre Beldeler ve Köyler,

    Marmaris Köy Turu, Marmaris'in çevresindeki doğal güzellikleri, köyleri ve köy yaşamını tecrübe etmek isteyenler için güzel bir aktivite. Özellikle araçları bulunmayan ve Marmaris'in çevresini keşfetmek isteyen tatilciler için bulunmaz fırsat.