ISTANBUL

 

Istanbul..Büyüleyici döndürücü..Göz kamaştırıcı..Üç büyük medeniyete başkentlik yapmış..Çok kolay aşık olacağınız ve çok zor ayrılacağınız bir şehir.                                                                

Istanbul aktivitleri sınırsızdır. Istanbul, mühteşem doğal güzellikleri gökyüzüne uzanan minareleri, altın yaldızlı kubbeleri, sarayları, koşkleri, müzeleri, park ve bahçeleri, anıtlar, kuleleri, kültürü ve çok daha fazlalasıyla ziyaretçilerini büyülemektedir.

Türkiye’nin en büyük ve popüler şehri olmasının yanında İstanbul,sanat, kültür ve ekonomi alanında da aynı zamanda 15 milyonluk  nüfüsü ile turkiye ve dünyanın en büyük kentlerinden birisidir.

 Istanbul gece hayatı ise bambaşka, özellikle Taksım,Istiklal caddesi ve Tünel hattı İstanbul gecelerinin en önemli mekanların barındırmaktadır.                              En önemli tarihi eserler;

yerebatan sarnıc:

istanbul’da eskiden kalma büyük sanıçtır. Istanbul’da ayasofya ile çağaloğlu arasında bulunan büyük bir sarnıçtır. Günümüzde de içinde su bulunan bu büyük kapalı sarnıç, kentin su ihtiyacını karşılamak üzere ilkçağ’da yapılmıştı.

Ahmet çeşmesi:

ııı.Ahmet saray başmimarı Mehmet Ağa’ye yaptırdığı,bir çeşmedir. Çeşmenin saray kapısına bakan yönünde ııı.Ahmet’in şu mısrası yazılıdır: <Aç”besmeleyle iç suyu, Han Ahmed eyle dua>    Ayrıca, seyyit vehbi’nin bir kasidesi çeşmayi çepeçevre kaplar.   Kaside firuze renkli çini üzerine altınla yazılmıştır. Çeşmenin dört yönünde dört musluğu, ayrıca dört koşesinde de birbirinin aynı olan dört sebili vardır.    

      

Alman Çeşmesi, İstanbul:

Alman Çeşmesi, İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'nda, Sultan I. Ahmed Türbesi'nin karşısında yer alan çeşme.

Istanbul surları:

İstanbul'un ilk surları, 413-447 yılları arasında kenti savunma amacıyla Bizans İmparatoru II. Thedosius tarafından yaptırıldı. Marmara Denizi kıyısındaki mermer Kule'den  Haliç'e değin 6-7 km uzunluğundadır.

Taksim Meydanı,

 İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan. Çevresindeki lokanta, mağaza, otel, eğlence ve kültür yerleriyle İstanbul'un en büyük turistik çekim merkezinden biridir.

İstanbul'un en önemli kuleleri ,

Beyazıt Kulesi,

İstanbul’da, Beyazıt’ta, Üniversite bahçesinin içinde eski bir yangın kulesidir. Kule ilk yapıldığı tarihten itibaren şehirde çıkan yangınları gözetleme vazifesi görmüştür. Ortaçağ İstanbul’unu süsleyen diğer kuleler gibi aynı zamanda tarihi bir anıttır.

Galata  kulesi,
İstanbul'un galata semtinde inşa edilen ve şehri temsil eden bir kuledir.Bu kule,528 yılında inşa edilmiştir. Dünyanın en eski kulelerinden sayılır, Kule; Bizans imparatoru Anastasius tarafından yapılmıştır, Kulenin amacı o yıllarda fener kulesi olmasıydı.

Kız Kulesi,

İstanbul Boğazı'nın 'Mramara Denizine yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapı. 

Galatasaray Hamamı,
Hamam kültürünü ve hamam sefasını yaşamak isteyenler için istanbulda gidilmesi gereken yerlerden birisidir.

 

Rumeli Hisarı,

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Boğaziçi’nde bulunduğu semte adını veren hisar. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul‘un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı‘nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır.Mekanda uzun yıllardır Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmektedir.

İstanbul'un en önemli müzeleri,

Ayasofya Müzesi,

En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir.1453 Yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul'un fethiyle camiye çevrilerek, 482 yıl cami olarak kullanılmıştır. Atatürk'ün emri ve Bakanlar Kurulu'nun Kararı ile 1935 yılında Ayasofya müze olarak kapılarını ziyarete açmıştır. 

Atatürk Müzesi, 

İstanbul'da bir müzedir. İçeriği Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı etrafında toplanmıştır.

Balmumu müzesi,

Türkiye'de heykel ve insan iskeletlerini sergileyen ilk ve tek türüdür. Müzenin dünyadaki yaklaşık 60 ünlü figürlü heykeli var. Parça ve yapıların çoğu balmumu içermesine rağmen, saç ve sakal gerçek insan saçlarından alınır ve bu nedenle gerçek gibi görünür.

 

İslam Bilim Ve Teknoloji Tarihi Müzesi,

Arap-İslam yazma eserleri üzerinde yıllar süren bilim-tarihsel yoğun çalışmalar, bu müzede sergilenen ve bugün ziyaretçisine eşsiz bir bilimsel yolculuğu mümkün kılan eserlerin zeminini oluşturmuştur. 9-17. yüzyılların bilimsel ve teknik gelişmelerini yansıtan bu eserler, detaylarına sadık kalarak hazırlanmıştır. Müze, bilim tarihinin değişik disiplinlerdeki evrimini kapsamlı bir şekilde takip etme imkanı sunmaktadır.

(Posta Müzesi ) PTT Museum ,

Posta servislerinde kullanılan bir araç gereç ve ekipman müzesi olup, mekanik ve elektrikli cihazlar ile Osmanlı İmparatorluğu'ndaki çeşitli telefonlar ve posta pulları.

Oyuncak Müzesi,
Türkiye'deki çocuklar ve aileler için harika bir müzedir.Muzende, farklı yıllarda oyunların gelişimini yansıtan 4000'den fazla oyun bulunmaktadır. Bu oyunlar Türkiye içinden ve dışından toplanmıştır.

İstanbul'daki Alışveriş Merkezleri,

Forum İstanbul AVM,FlyInn Alışveriş ve Yaşam Merkezi,Galleria Alışveriş Merkezi,Espri Outlet Center,Green Park AVM,Cevahir AVM,City's Nişantaşı AVM,Kanyon Alışveriş Merkezi,KemerMall Alışveriş Merkezi,Koçtaş Alışveriş Merkezi,Mall of İstanbul Alışveriş, Yaşam ve Eğlence Merkezi,Marmara Forum Alışveriş Merkezi