KAYSERI

Kayseri,

Kayseri İç Anadolu Bölgesi’nin orta Kızılırmak bölümünde, Erciyes Dağının eteklerinde modern bir il. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, Kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir.

 

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Toz Gölü'ndeFırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bu nedenle her çağda tüm ulusların ilgisini çekmiş ve pek çok uygarlıkların beşiği olmuştur. Kayseri, M.Ö. 4000 ile M.S. 2000 olmak üzere 6000 yıllık bir tarihe sahiptir.

Şeker Gölü,

Kayseri-Kocasinan’da bulunan Şeker Gölü, hem doğasıyla hem de tarihi değeriyle muazzam bir manzaraya sahiptir.

Keykubat Dağı eteklerinde bulunan Şeker Gölü, eski dönemlerde Keykubat Gölü olarak adlandırılıyordu. Fakat günümüzde şeker fabrikasının arazisi içerisinde kalması, isminin de Şeker Gölü olarak anılmasını sağlamıştır. Gölün güneybatısında I. Alaaddin Keykubat’ın kendisi için yaptırdığı bir köşk bulunmakta. Son zamanlarda belediye tarafından köşkün turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Hasbek Kadı Kümbeti,

Hasbek Kadı Kümbeti, Kayseri’nin şehir merkezine yakın olan Hastane Caddesi üzerinde bulunuyor.

Selçuklu döneminin en eski kümbetlerinden biri olan Hasbek Kadı Kümbeti, 1184-1185 yılları arasında yapılmıştır. Bu bilgiyi günümüze gelen kitabesinden öğrenmekteyiz. Yapının mimarisi sekizgen planlı olup, üzerindeki konik çatı da sekizgen bir şekle sahiptir. Kümbetin içerisindeki sandukalar ne yazık ki günümüze kadar ulaşamamıştır. Kayseri’nin şehir merkezinde yer almasından dolayın çok fazla ziyaret edilmektedir.

Berçin Yaylası,

Kayseri’nin Tomarza ilçesine gizlenmiş güzelliklerinden biri olan Berçin Yaylası, çok fazla bilinmeyen bir bölge değil esasında. Fakat yaylanın çevresindeki halkın yaşamları, kültürleri o kadar farklı ve güzel ki, yaylayı duyan ve gelen gezginler trekking yaparken değişik hayatlara da tanık olmanın heyecanını yaşar.

Berçin Yaylası, Dadaloğlu Kasabası’da bulunmakta. Yaylanın ismi belli dönemlerde Peçin, Perçin, Beçin olarak değişmiş. Günümüzde Berçin olarak anılmakta.

Hacer Vadisi,

Türkiye’nin benzersiz bir alanı olan Hacer Vadisi, hem sahip olduğu bitki örtüsüyle hem de vadi boyunca sıralanmış dik yamaçlarıyla akılları baştan alacak bir güzelliğe sahip.

Aladağlar Milli Parkı içinde yer alan vadi aynı zamandaKapuzbaşı Şelalesi’ne de oldukça yakın. Vadinin içerisindeki aynı isimli orman, ülkemizin en iyi post ormanı olarak kabul edilmekte…

Bölgeyi önemli kılan etkenler arasında yaban hayatının var olması ve helikopter iniş ve çıkışların gerçekleştiği bir pistin olmasıdır.

Palas Tuzla Gölü,

Yeni yerler keşfetmeye, doğanın içindeki farklı cennetlere şahit olmayı seven bir gezginseniz eğer, sizleri Kayseri il sınırında bulunan Palas Tuzla Gölü’ne davet ediyoruz.

Doğasıyla ve benzersiz atmosferiyle görenleri büyüleyen Palas Tuzla Gölü, Palas Ovası’nın en güzel parçalarından biridir. İl merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan göl, ovanın batısında yer alır. İnsan elinin bozamadığı bu bölge, 1993 yılında 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Doğal güzelliği kadar tarihiyle de dikkat çeker göl.

Çok geçmeden Palas Tuzla Gölü’nün güzelliğine şahit olmalısınız.

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi,

Önemli bir bilim ve sanat merkezi konumunda olanKayseri, tarihi mekanlarıyla, doğal güzellikleriyle ve müzeleriyle turistler tarafından sürekli olarak ziyaret edilmektedir. Şehirde gezmenizi önereceğimiz çok yer olacak.

Erciyes Kayak Merkezi,

Türkiye’nin kış turizm açısından en önemli 3. bölgesidir Erciyes Kayak Merkezi. Kış tatillerinde ilk tercih edilen yerler arasındaki Erciyes Kayak Merkezi.